Bild
Nästa artikel

Mazda 787B tillbaka på Le Mans

VIDEO

Det finns många anledningar att se Le Mans 24h på plats. I år går starten 15:00 den 11 juni. Strax innan körs Mazda 787B.

 

Det var 1991 som Mazda 787B med startnummer 55 segrade i 24-timmarsloppet på Le Mans. Det är med andra ord 20 år sedan, något som är värt att fira.

Mazda 787B är den första och hittills enda japanska bilen som segrat på Le Mans. Bilen är en ren racersportvagn för det grupp C-reglementet och rotationsmotorn med fyra kamrar ger 700 hästkrafter. Efter Mazdas seger ändrades reglementet, så 1991 var sista året som wankelmotorer var tillåtet.

Du som vill se, och höra, denna mycket speciella bil ska vara på plats 12:30 på lördagen, då körs uppvisningsvarven. Men redan dagen innan deltar bilen i den traditionella förarparaden genom Le Mans centrum.

Förutom själva bilen dyker även segerchaufförerna upp. Engelsmannen Johnny Herbert kommer vara på plats liksom irländaren David Kennedy och belgaren Pierre Dieudonné.

Fram till dess, njut av ljudet i filmen ovan, när en japansk motorjournalist får äran att köra 787B på Mazdas testbana. Någon som vet vad han säger?

Taggar: Nyheter, Video, Hem, Mazda

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.