Bild
Nästa artikel
Nissan Leaf laddar på Pikes Peak

Nissan Leaf laddar på Pikes Peak

EL

Ur led är tiden. I helgen körde en tävlingsbil från Nissan det legendariska backloppet vid Pikes Peak. Men bilen gick på el.

På New Yorks bilsalong i april visades Nissan läckra Leaf Nismo RC. Här står inte förkortningen för radiostyrning utan avser i stället Racing Competition. Tävlingsbilen, med eldrift, liknar Nissans senaste tillskott i programmet – den 100 procent eldrivna Leaf. Visserligen är RC lägre, saknar bakdörrar och har en rejäl vinge.

I helgen kördes Pikes Peak International Hill Climb och en Nissan Leaf var anmält, tyvärr ingen Nismo Leaf RC, som hade passat in bättre bland alla andra farkoster med jättevingar. Nissan satsade i stället på en bil i nära nog originalutförande, bara utrustad med bur.

Sedan körde Chad Hord upp för alla de 156 kurvorna på tiden 14 minuter och 33 sekunder. Rekordtiden i värstingklassen Unlimited är visserligen 10 minuter och 1 sekund, satt 2007 av Nobuhiro Tajima i en 910 hästar stark Suzuki SX4 Hill Climb Special. Men tiden för Leaf räckte för nytt (och enda) rekord för elbilar.

Är racing med elbilar framtiden? Kommentera!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.