Bild
Nästa artikel
Shelby GT500 får Launch Control

Shelby GT500 får Launch Control

Nyheter

2013-års Shelby GT500 avslöjades tidigare i år och en av de nya saker som Ford lägger stor vikt vid är dess nya Launch Control system.

Vi har tidigare rapporterat att modellen får den starkaste serieproducerade V8:n i världen, Ford visar nu deras elektroniska system för att kontrollera alla dessa hästar.

Systemet skiljer sig en del från konkurrenternas liknanade system, visserligen används motorkontroll, men Fords system låter föraren anpassa systemet för att passa dens stil. Till höger kan ni se en så kallad Infographic som förklarar systemet. 

"Vi ser att inte alla förare har stil, samtidigt som yta, däck och klimatet påverkar." berättar Eddie Khan hos SVT. "De flesta av våra konkurrenters launch control system har en fast motorfart vid start. Vi har gett föraren möjlighet att justera motorns fart för att uppnå bästa och mest jämna prestandan, oavsett vart eller när dom kör."

Via WorldCarFans

Shelby GT500 får Launch Control

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.