Shelby GT500 – maffig Mustang

Shelby GT500 – maffig Mustang

Publicerad 2011-11-18 14:44
Nyheter

Shelby GT500, en riktig monstermustang med 650 små mustanger under huven. Vi går igenom modellutbudet för Mustangen.

Ford presenterade det kommande modellutbudet för Mustangen under Los Angeles Auto Show tidigare i veckan. Det var särskilt en modell som fångade vår uppmärksamhet, Ford Shelby GT500 med 650 hästkrafter.

Du läste rätt, 5,8-litersmotorn i GT500 levererar hela 650 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på över 800 Nm. Bilen har utrustats med launch control och Ford utlovar cirka 30 procent mer downforce. Toppfarten uppges till 200 miles per hour, ungefär 320 kilometer i timmen.

För den som vill utnyttja bilen ordentligt har Ford tagit fram ett GT500 Performance Pack som består av elektroniskt justerbara Bilsteindämpare och en Torsendiff för att hålla bakjulen i styr. Vill man gå ytterligare ett steg finns ett paket med inriktning på bankörning där man förbättrat kylningen för hela drivlinan.

Nytt för alla nya modeller i utbudet är en något uppdaterad design med syfte att framhäva en mer aggresiv look. Möjligheten att välja till en skärm på 4,2 tum som visar diverse prestandarelaterad information finns också.

Utöver monstermotorn i GT500 finns även en V8 på 420 hästkrafter, en V6:a på 305 hästkrafter och i specialmodellen Boss 302 erbjuds en motor på 444 hästkrafter.

Vill man fördjupa sig ytterligare i modellerna har vi länkat till pressreleaserna i högerspalten.

Artikeln har
1
kommentar

Shoot, so that's that one susepops.

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis

Klassiker från Klassiker