Bild
Nästa artikel

Toyota FT-86 ännu en gång

KONCEPT

I oktober 2009 fick vi se Toyotas sportiga konceptbil första gången. Nu är det dags för ytterligare en skepnad, som Scion.

Toyota och Subaru har en sportbil tillsammans. Det har man haft rätt länge, sedan april 2008. Och första konceptbilen, med namnet FT-86, visades på bilsalongen i Tokyo i oktober 2009.

På årets bilsalong i Genève var det dags för FT-86 II. Den bakhjulsdrivna sportbilen hade fått galnare front med underbett i stil med Darth Vader.

Nu är det alltså dags igen. Vid pågående bilsalongen i New York står konceptbilen Scion FR-S (utläses Front-engine Rear-wheel drive Sport). Boxermotorn från Subaru är kvar men formen har gjorts om ännu en gång. Diffusorn har växt ännu mer och integrerats med avgasrören. Samtidigt har de extrema lysdioderna i fronten flyttats in i strålkastarhusen. En aning mer konventionellt och lättsmält.

Scion är Toyotas ungdomliga division i USA. Man har några egna modeller men till exempel iQ säljs i USA under Scion-namnet i stället för Toyota.

Vilken tycker du är snyggast? Toyota FT-86 II eller Scion FR-S?

Taggar: Nyheter, Hem, Toyota

Kommentarer

#1
Nardo
2011-04-24 09:22

Går ju knappt att skilja dem åt. Men framlamporna på Scion ser ju rätt coola ut. Men vem vill köra omkring i en Scion?! Hellre isåfall Toyota... Synd bara att tekniken under det rätt snygga skalet är så tråkig...

#2
Roger_Skageström
2011-04-26 21:10

Inte mycket som låter så fint som en boxer :p Hörde en gammal Legacy med troligen fler än ett hål i avgassystemet dra på på en väg och det lät som en V8 från helvetet :p

Lite cool är den. Tycker dock tyvärr den är för ful ändå. Som en liten groda. Subarus oljetanker-design lyser igenom.

#3
Bilofil
2011-04-27 13:30

De flesta nya bilar ser allt mer groteska och vidriga ut.

Vart har allt det vackra och tilltalande tagit vägen? Finns det inga nya designers som har blick och känsla för vad som är proportionerligt, tilltalade och snyggt?

Om en bil ska vara komplett ska den inte bara vara trevlig att köra, den ska även vara mer eller mindre ett stycke skön konst.

Hur många vill egentligen åka omkring i en Picassoinspirerad surrealistisk LSD-uppenbarelse?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.