Bild
Nästa artikel

Aston Martin Cygnet kommer snart

PÅ GÅNG

Detaljerna klarnar. Aston Martin ska verkligen bygga lilla Cygnet. Nästa år börjar försäljningen.

För lite mindre än ett år sedan kablades de första bilderna på ”färdiga” Aston Martin Cygnet ut. Men riktigt färdig var den inte, det var alltjämt en konceptbil fick vi veta.
Nu är däremot en ”storskalig” produktion nära förestående. Uppgifterna är fortfarande något luddiga, dagens pressmeddelande talar bara om att bilen ska börja säljas någon gång under 2011. Tekniska data och pris kommer att vara klart sent 2010.

Pressinformationen är ändå underhållande. Det står bland annat:
”- Det är dags att tänka annorlunda. På Aston Martin är vi ärliga och vi kompromissar inte, säger företagets vd Dr Ulrich Bez.”
Samtidigt nämns inte Cygnet-surogaten Toyota iQ på ett enda ställe. Är det ärligt?
Cygnet kommer att färdigställas vid fabriken i Gaydon, England. För att tilltala märkets kräsna kunder ska utrustning, material och färgkombinationer efter tycke och smak erbjudas.
Motorn blir troligen bensinmotorn på 1,33 liter och 98 hk som redan sitter i iQ. Att trimma motorn och på så sätt öka utsläppen skulle förta hela grundtanken kring en smidig och klimatsmart citybil för folk som kör större bil från Aston Martin utanför stadskärnan.
Om bilen, som ryktet säger, bara ska säljas till Aston Martin-ägare är ännu inte bekräftat. 
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.