Bild
Nästa artikel
Aston Martin V12 Zagato mer civil

Aston Martin V12 Zagato mer civil

PREMIÄR

Den är född med ett mål i sikte: målet på tävlingsbanan. Likväl ska det byggas gatversion av V12 Zagato. Här är den.

Världsdebuten skedde i somras. Det var på Concorso d’Eleganza Villa d'Este vid Como-sjön i Italien som världen häpnade. Succén var given och det blir pris för bästa konceptbil. Men Aston Martin hade inte tid att fira. Nu skulle den utställda bilen, plus ytterligare ett exemplar köras i långdistanslopp med 24-timmars på Nürburgring som kröning av programmet.

På årets Frankfurt-salong visar Aston Martin upp båda de exemplar man hittills byggt. Bilarna går under smeknamnen Zig och Zag hemma i Gaydon. Den ena bilen är fortfarande i raceskick. Den andra är samma bil som visades i Italien. Den byggdes förs om till racebil men har nu byggt om ytterligare en gång för att likna den version som kommer börja säljas nästa sommar.

Illustrationerna här visar ungefär hur slutresultatet kommer se ut. Notera att en ving tillkommit sedan Villa d'Este.

Med start sommaren 2012 ska 150 exemplar byggas. Priser är satt till 330 000 pund exklusive lokala skatter. I Sverige skulle priset alltså landa kring 4,5 miljoner kronor.

Aston Martin V12 Zagato mer civil

Kommentarer

#1
Fredo
2011-08-29 10:26

fin bil, men priset är väl lite väl högt med tanke på vad du annars kan få för det priset?
men jag antar att denna bil komme säljas till personer som aldrig behöver bry sig om pengar och redan har de flesta bilar på marknaden.. typ Jay Leno

#2
Oskar C
2011-09-04 20:11

Den är väl ändå rätt lik en Nissa GTR?

#3
Raweman
2011-09-05 23:40

Ja, den är lik GT-R - men oändligt mycket snyggare. Tänk om Nissans designers kunde begåvat GT-R med ett sånt här vackert ansikte istället för ett gristryne? Då kunde man ju suktat efter en GT-R, som också hade varit prismässigt överkomlig till skillnad från den här.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.