Bild
Nästa artikel

McLaren MP4-12C - bil och fabrik!

PREMIÄR

Debut för nya superbilen McLaren MP4-12C och nya biltillverkaren McLaren Automotive Ltd - med Button och Hamilton på plats.

McLaren's nya superbil MP4-12C debuterade officiellt under onsdagen, tillsammans med den nya "civila" biltillverkaren McLaren Automotive Ltd. Planen är att tillverkningen av den nya bilen ska börja tidigt nästa år och att priset blir ca 175 000 pund.För de pengarna får man en slank, lätt och tekniskt sett ytterst avancerad superbil med kvalitet och egenskaper som ska gå utanpå allt annat - även konkurrenterna Ferrari 458 Italia och Mercedes SLS. Åtminstone är det så löftet från McLaren's styrelseordförande Ron Dennis lyder. Han har lämnat McLaren's F1-engagemang för att helt gå in för den nya satsningen på att märket också ska vara en superbilstillverkare.McLaren's ca 1 500 anställda kommer att behöva bli ca 300 fler för att klara produktionen och om några år räknar McLaren Automotive Ltd att tillverka runt 5 000 bilar per år. Trettiofem försäljningsställen håller på att upprättas i olika länder, väntetiden på en ny MP4-12C beräknas till två-tre månader vid full produktion och det finns redan 1 600 beställningar på bilen.Snabba fakta: Egentillverkad mittmotor-V8 med dubbla turbo, 600 hk, vikt under 1 300 kg, stoppsträcka från 100 km/h: 30 meter - och mängder av annat imponerande teknikgodis.

Läs mer om nya McLaren MP4-12C i Automobil 4.10, ute den 13 april!
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.