Renault får två undermärken

Renault får två undermärken

Publicerad 2012-06-21 07:28
Nyheter

VW var den första tillverkaren att ha ett lyxigt undermärke, vilket var Audi år 1965. Fler och fler har följt konceptet och nu verkar det som att det är aktuellt för Renault.

Renault rapporteras överväga att skapa inte en, utan två undermärken. Båda med sitt unika syfte och utbud. Inte helt svårt att gissa är att en av märkena blir Alpine, som endast kommer att göra sportbilar.

Det andra märket kommer att kallas Initiale Paris och kommer vara betydligt mer lyx-fokuserat än det som för närvarande finns i Renaults sortiment. Lyxmärket är en viktig del i Renaults plan på att gå utanför Europa med sina bilar, där Kina är ett stort mål. 

Om dessa märken kommer få grönt ljus hänger på de ledande gänget i Renault-Nissan Group. Carlos Tavares har sagt: "Renault kan en dag ha ett lyxmärke... Det skulle hjälpa ur ett vinstdrivande perspektiv eftersom alla alltid kollar på VW och vad Audi innebär för VW-gruppen. 

Diskutera: Vad tror du? Kan Renault konkurrera med ett nytt märke mot så stabila märken som Audi? 

Hela storyn hittas här.

Artikeln har
1
kommentar

Ett sportbilsmärke tror jag i varje fall på, det kan stå sig med tanke på Renaults historik. Men lyx är svårare, finns en hög av sådana märken som är väldigt duktiga.

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis