Bild
Nästa artikel
Sommargott: Nya VW Eos är här

Sommargott: Nya VW Eos är här

PREMIÄR

Plåt-och-glastaks-cabrioleten VW Eos har uppdaterats. Dags för en presentation så att du kan vara sommarfin 2011.

Den uppdaterade VW Eos har anlänt till Sverige. Delvis ny design och uppdaterade utrustningsdetaljer är huvudnyheterna för modellen som i sitt första utförande debuterade 2006.

Plåttaket har en integrerad sollucka i glas som är tilt- eller öppningsbar. Att släppa in ännu mer luft tar 25 sekunder, sedan är coupén en cabriolet.


Mellan de nya strålkastarna sträcker sig den nya grillen med tre svarta ribbor. Bakifrån känner man igen nya Eos på de nydesignade LED-ljusen och den nya stötfångaren med diffusordesign.

Nytt teknikgodis inkluderar helljusassistenten Light Assist (tillval) och andra generationen av Park Assist (också tillval). Ytterligare en nyhet är det nyckellösa lås- och startsystemet Keyless Access (tillval även detta). Med detta tillval går det också att fälla taket med fjärrkontrollen. Ett fint partytrick vid uteserveringar.

För ökad sittkomfort Cool Leather, en klädsel som reflekterar solljuset och blir därmed betydligt mindre uppvärmt.

Svenskt motorprogram bjuder tre turboladdade och direktinsprutade motorer – två bensinare och en diesel:
TSI 160 (1,4 liter/160 hk/240 Nm)
TSI 211 (2,0 liter/211 hk/280 Nm)
TDI 140 (2,0 liter/140 hk/320 Nm)

Grundpriset för uppdaterade Eos är 284 900 kr för TSI160. TDI 140 och TSI 210 går att kombinera med sexstegade dubbelkopplingsväxellådan DSG . Pristillägget är 14 500 kronor.

Sommargott: Nya VW Eos är här
Sommargott: Nya VW Eos är här
Sommargott: Nya VW Eos är här

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.