Bild
Nästa artikel
VW Golf R med 523 hk

VW Golf R med 523 hk

TUNING

Den som tycker VW Golf R med 270 hk är i tunnaste laget bör vända sig till tyska Siemoneit Racing. Detta är Black Pearl.

Så du har inte hört talas om Siemoneit Racing tidigare? Kanske inget att skämmas över. Företaget har en ganska blek hemsida med svårfunnen information. Ett antal mindre bra bilder är vad man erbjuder som referensobjekt på deras tidigare arbeten.

Men den som vågar kan nu köpa en oblyg trimsats till VW Golf R. Första modifieringsstadiet ger 350 hk/485 Nm vilket kan jämföras med originalets 270 hk/350 Nm. Då har man gett bilen nu ECU (programvara), nytt avgassystem samt nytt luftintag.

Den som även satsar på uppgradering av turbo, intercooler och bränslepump hittar till slut hysteriska 523 hk och ett okänt vridmoment i den stackar 2,0-litersmotorn.

Siemoneit Racing kan även justera omprogrammeringar för växellådans vridmomentbegränsare, varvtalsstoppet och bilens ”launch control”. Vågar du?  

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.