Bild
Nästa artikel
VW Golf GTI firas av fler

VW Golf GTI firas av fler

TUNING

Inte bara VW själva vill fira att Golf GTI fyller 35 år. Nu kommer en hårdare trimmad version från Wunschel Sport.

Tidigare i veckan skrev vi om den från tillverkaren officiella VW Golf GTI Edition 35. Nu börjar trim- och tuningfirmorna hänga på. Här är ett bidrag från Wunschel Sport. Modellen går under namnet GTI35.com.

I denna bil har 2,0-litersmotorn hela 260 hk och 360 Nm till skillnad mot GTI Edition 35 med 235 hk. Originalmodellen har 210 hk/280 Nm. Exakt hur Wunschel Sport fått till effekthöjningen framgår inte av informationen men däremot förkunnas att toppfarten höjts till 255 km/h (+15 km/h).

Vi får också veta att 0-100 km/h nu går på 6,4 sekunder med DSG-låda, vilket bara ska vara en halv sekund snabbar än originalet. Det tyder på att effekten inte riktigt finns där, det borde gett en större skillnad.

Hursomhelst har GTI35.com även en sänkningssats på med 25 mm lägre fjädrar, samtidigt behåller man originalstötdämparna. Fälgarna heter Quaranta, kommer från OZ Racing, och fyller nu ut hjulhusen ordentligt.

Den som slår till på GTI35.com får även en racinginspirerad dekor på bilen. Denna logotyp följer också med som nyckelring, parkeringsskylt, t-shirt och ”hundbricka”.

Wunschel Sport vill ha 32 800 euro i Tyskland för denna modell, som finns med två eller fyra dörrar. 

Taggar: Nyheter, Hem, Volkswagen
VW Golf GTI firas av fler
VW Golf GTI firas av fler
VW Golf GTI firas av fler

Kommentarer

#1
Roger_Skageström
2011-05-15 00:18

Nu börjar det likna nåt. Snyggare fälgar än VW egna som hade rätt fula faktiskt. Nånting i mig har dock svårt för det faktum att det är en Golf. Snygg bil. Men mellanmjölk ändå på nåt vis. Trevligt för den som inte vill sticka ut men ändå köra ifrån folk dock.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.