Bild
Nästa artikel

VIDEO: Hoppsan på Isle of man

VIDEO

I dagens video får vi se rallyräven Mark Higgins sätta hjärtat i halsgropen på Isle of Man. Men så slår han också varvrekord.

 

Någon kom på att varvrekordet för personbilar var tämligen förlegat på Isle of Mans TT Circut 60,83 km långa sträckning.

Så Mark Higgins med kartläsare åkte dit i en Subaru STI Racing i standardutförande, dock kompletterad med bur, sexpunktsbälten och brandsläckarsystem.

Det raderade rekordet sattes 6 juni 1990 av Tony Pond i en Rover 827 Vitesse. Förra veckan körde Mark Higgins på 19 minuter och 56,7 sekunder, över två minuter snabbare än gamla tiden.

Men så höll det på att gå illa också.
– Detta var mitt livs häftigaste upplevelse, samtidigt som det nog är det mest skrämmande jag någonsin gjort. Efter den svåra "Bray Hill" kändes det bättre och jag vande mig snabbt vid bilens balans. Mot slutet kändes det fantastiskt och att sätta en så pass bra tid på första försöket säger en hel del om hur bra Subaru har lyckats med nya STI, säger Mark Higgins.

Notera framför allt det lugna och oförändrade ansiktsuttrycket på kartläsaren. Vilken hjälte!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.