Bild
Nästa artikel
Porsche 918 Spyder-prototyp för väg

Porsche 918 Spyder-prototyp för väg

Nyheter

Den första hybriddrivna 918 Spyder-prototypen för väg har testats på företagets utvecklingscenter i Tyskland, "kamouflerad" med den kända 917-lacken.

Porsche har släppt sina egna bilder från tester av bilen, där den har blivit lackad som 917-räsern. Supersportbilen är tänkt att vara kronjuvelen i Porsches sortiment med ett pris på 845 000 dollar. 

Bilen debuterar nästa år och tills dess får vi hålla till godo med sådana här testbilder. Autoweek körde en tidig variant av bilen tidigare i år och har berättat om skillnaderna de ser till den här. Den liknar på flera sett konceptet, men har fått flera ändringar till produktionsmodellen. Fronten har fått mjukare former, med mindre luftintag på sidorna. På de här bilderna syns inte heller lufthålen som på tidigare versioner, vindrutan har en mer upphöjd vinkel och kabinen har förlängts något. 

Det ser ut som en Coupé, men kommer att komma med ett borttagbart kolfibertak. Synlig på bilderna är också avgasrören som kommer ut på toppen av motorn precis bakom hard-topen, en detalj vi gillar starkt. Bilen drivs av en 4.6-liters V8:a med direktinsprutning utvecklad av varianten använd i 3.4:n som fanns i 2008-års Le Mans prototyp RS Spyder. Motorn hävdas varva mer än 9 000 varv och kombinerar ett par elektriska motorer, en för framhjulen och en annan i växellådan för att bidra till bakhjulen. 770 hästkrafter totalt. 

918 Spyder kommer med en växel, för framhjulen alltså, och 7-växlar för bakhjulen. Bilen ska klara av 0-100 på 2.8 sekunder. 

Porsche har lagt stor fokus på siffran 918. Det är inte bara så många exemplar som kommer produceras, utan också datumet som det första exemplaret visas för världen - den 18 september.

Via Autoweek.

Taggar: Nyheter, Hem, Porsche

Kommentarer

#1
Hon-S2000
2012-05-16 21:30

Sjuuuuuuuuukt snygg överdel med avgasutmynningen!!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.