Bild
Nästa artikel
Sex nya Lotus på ett bräde!

Sex nya Lotus på ett bräde!

Parissalongen 2010

Lotus bjuder på salongens mest sensationella monter. Nu ska Aston, Porsche och Ferrari få konkurrens på allvar.

Lotus är Parissalongens knallsensation. Inte mindre än sex helt nya modeller på ett bräde är en osannolik kraftdemonstration från ett företag som det senaste decenniet baserat hela sitt utbud på diverse varianter av en enda modell: Elise.

Med hjälp av ägaren Protons pengar och friska hjärnor från Ferrari, Mercedes AMG och Aston Martin är planen att hela det sensationella produktprogrammet ska finnas på marknaden ca 2016. Lotus anställde för något år sedan Ferraris chefsdesigner Donato Cocco och en av Ferraris chefer, Danny Bahar, som ny CEO. Med dem i spetsen har det nya teamet skapat en närmast historisk bredsida för att flytta varumärket från "track day-bil" till seriös utmanare av Aston Martin, Ferrari och Porsche.

Investeringarna uppgår till motsvarande tio miljarder kronor och gäller inte bara de nya modellerna utan en mer eller mindre helrenovering av fabriker, testanläggningar, ett nytt museum etc.


Modeller att vänta är följande:

2012: Ny Lotus Esprit med V8-motor på 620 hk

2013: Ny Lotus Elan med V6-motor och 420 hk.

2014: Ny Lotus Elite med V8-motor på 620 hk och 2+2-kaross. Konkurrent till Aston Martin DB9.

2015: Ny Lotus Eterne, en fyrdörrras lyxsedan med V8-motor på 620 hk och plats för fyra. Konkurrent till Porsche Panamera, Aston Martin Lagonda etc.

2015: Ny Lotus Elise med 4-cylindrig motor och 320 hk. Konkurrent till Porsche 911.

Dessutom en citybil som också ska säljas under Proton-namnet.

Målet är att sälja ca 7 000 bilar per år och att kunna ta ut minst dubbelt så mycket betalt som för dagens Lotusmodeller.

Taggar: Nyheter, Hem, Lotus

Kommentarer

#1
Helge L
2010-10-01 22:06

Ferrari-designern verkar vara väldigt imponerad av Lamborghini. De översta bilarna påminner en hel del om vagnarna från Sant'Agata...

#2
Jonnee
2010-10-06 00:05

Sämre förebild kan man väl ha... ;-)

Tycker de var grymt snygga allihopa, förutom citybilen då.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.